Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

5ος Διαγωνισμός Λογικής Logigame





ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
5ο Παιχνίδι Λογικής – «LogiGame»

Σας ενημερώνουμε ότι το ΕΠΕΣ του Σχολείου μας, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει το 5ο Διασχολικό Παιχνίδι Λογικής – «LogiGame» με τη συμμετοχή μαθητών όλων των τάξεων δημόσιων και ιδιωτικών Γενικών Λυκείων και μαθητών Γ Γυμνασίου που ανήκουν στην Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
Το Παιχνίδι Λογικής LogiGame θα διεξαχθεί το Σάββατο 05 Μαΐου 2018 και ώρα 10.00 πμ (ώρα προσέλευσης: 09.30) στις εγκαταστάσεις του 1ου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης.


Η Επιστημονική Επιτροπή του Διαγωνισμού απαρτίζεται από τους παρακάτω:
1. Μιχαηλίδου Χριστίνα, Μαθηματικό, 1ο Πειραματικό Γ.Ε.Λ. «Μανόλης Ανδρόνικος». 
2. Γραμματικοπούλου Αρχοντία, Μαθηματικό, 1ο Πειραματικό Γ.Ε.Λ. «Μανόλης Ανδρόνικος». 
3. Πούλο Ανδρέα, Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών Δ.Ε. Ανατ. Θεσσαλονίκης.
4. Ντόζη Ευαγγελία, Κοεμτζόπουλος Λάζαρος, Λεοντής Παναγιώτης, Τζώτζης Ευάγγελος, φοιτητές του Α.Π.Θ.
Η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού αποτελείται από τους: 
1. Ανανιάδη Παναγιώτη, Περιφερειακό Διευθυντή Α΄Βάθμιας και Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας,
2. Αποστολίδη Απόστολο, Διευθυντή Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης,
3. Κεραμιδά Κωνσταντίνο, Διευθυντή του 1ου Πειραματικού Γ.Ε.Λ. «Μανόλης Ανδρόνικος»,
4. Μιχαηλίδου Χριστίνα, Μαθηματικό του 1ου Πειραματικού Γ.Ε.Λ. «Μανόλης Ανδρόνικος»,
5. Γραμματικοπούλου Αρχοντία, Μαθηματικό του 1ου Πειραματικού Γ.Ε.Λ. «Μανόλης Ανδρόνικος»,


Έπαθλα Παιχνιδιού Λογικής
Για τους μαθητές των τριών νικητριών ομάδων (3x3=9) θα δοθεί από ένα βιβλίο του χορηγού του παιχνιδιού.

Τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Διαγωνισμό, παρακαλούνται μέχρι την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής στη σελίδα: https://goo.gl/forms/g4f2teSxkgHnGtOl2
• Επισυνάπτεται ο κανονισμός των παιχνιδιών.
• Ιστοσελίδα με θέματα από τους προηγούμενους τέσσερις Διαγωνισμούς καθώς και μια εφαρμογή για κινητά και ταμπλέτες: http://logilexigame.blogspot.gr/p/blog-page_11.html


Για το ΕΠΕΣ του Σχολείου
         Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Διευθυντής

   Πολάτογλου Χαρίτων                                               Κωνσταντίνος Κεραμιδάς 
   Αν. Καθηγητής ΑΠΘ




ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΟΓΙΚΗΣ 
Οι μαθητές διαγωνίζονται σε ομάδες των τριών ατόμων (σε περίπτωση που την ημέρα του διαγωνισμού προκύψει κάποιο πρόβλημα με ένα μέλος από τα τρία η ομάδα δύναται να διαγωνισθεί και με δυο παίκτες).


Α΄ ΦΑΣΗ: Συμμετέχουν όλοι
Σε κάθε αίθουσα διαγωνίζονται περίπου 6-8 ομάδες μαθητών. Τα θέματα είναι κοινά για όλες τις ομάδες σε όλες τις αίθουσες. Τα θέματα – ερωτήσεις είναι 6. Τρόπος βαθμολόγησης: 2 βαθμοί για κάθε σωστή απάντηση, 0 βαθμοί σε περίπτωση που δεν δοθεί καμία απάντηση, -1 βαθμός για λάθος απάντηση. Οι 5 ερωτήσεις είναι πολλαπλής επιλογής και η μια είναι ερώτηση bonus με διπλασιασμό μονάδων και ανοιχτού τύπου. Προκρίνονται απευθείας στην Γ΄ Φάση οι 15 πρώτες σε βαθμολογία ομάδες από το σύνολο των αιθουσών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη Γ’ Φάση περνάνε όσοι έχουν την ίδια βαθμολογία της 15ης θέσης. Οι υπόλοιπες ομάδες παίρνουν μέρος στη Β΄ Φάση, «Δεύτερη Ευκαιρία».

Β΄ ΦΑΣΗ – ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Στη φάση αυτή συμμετέχουν οι ομάδες που δεν προκρίθηκαν από την Α΄ Φάση. Διεξάγεται με τον ίδιο τρόπο με την προηγούμενη μόνο που οι ερωτήσεις είναι 7. Οι 5 ερωτήσεις είναι πολλαπλής επιλογής, η 6η είναι ερώτηση bonus με διπλασιασμό μονάδων και ανοιχτού τύπου και η 7η είναι ερώτηση ταχύτητας πολλαπλής επιλογής στην οποία σε περίπτωση ισοβαθμίας λαμβάνεται υπόψη και ο χρόνος απάντησης. Από αυτήν την φάση περνούν στον ημιτελικό οι δυο πρώτες σε βαθμολογία ομάδες από κάθε αίθουσα.

Γ΄ ΦΑΣΗ –ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ
Διεξάγεται με τον ίδιο τρόπο με τις προηγούμενες φάσεις με θέματα αυξημένης δυσκολίας, αλλά και πάλι από όλες τις κατηγορίες ερωτήσεων. Οι 5 ερωτήσεις είναι πολλαπλής επιλογής και η μια είναι ερώτηση bonus με διπλασιασμό μονάδων και είναι ανοιχτού τύπου. Από αυτήν την φάση περνούν στον τελικό οι 8 πρώτες σε βαθμολογία ομάδες από το σύνολο των αιθουσών. Σε περίπτωση ισοβαθμίας στη Δ’ Φάση περνάνε όσοι έχουν την ίδια βαθμολογία της 8ης θέσης.

Δ΄ ΦΑΣΗ –ΤΕΛΙΚΟΣ 
Στη φάση αυτή συμμετέχουν τουλάχιστον 8 ομάδες (σε περίπτωση ισοβαθμίας στη Γ’ φάση περνάνε επιπλέον ομάδες στην Δ’). Διεξάγεται με τον ίδιο τρόπο με τις προηγούμενες φάσεις με θέματα αυξημένης δυσκολίας, αλλά και πάλι από όλες τις κατηγορίες ερωτήσεων. Οι 9 ερωτήσεις είναι πλέον ανοιχτού τύπου και οι απαντήσεις ελέγχονται από κατάλληλη επιτροπή κριτών. Η 9η ερώτηση είναι ερώτηση Bonus με διπλασιασμό πόντων ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας δίδεται και μια ερώτηση ταχύτητας (αυτός που απαντά πρώτος και σωστά παίρνει τους αντίστοιχους πόντους). Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις ομάδες που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου